Федералното бюро за разследване (ФБР) във вторник обяви, че е бил

...
Федералното бюро за разследване (ФБР) във вторник обяви, че е бил
Коментари Харесай

ФБР се похвали, че ударили руски шпионски софтуер

Федералното бюро за следствие (ФБР) във вторник разгласи, че е бил разрушен злотворен програмен продукт, а следите водят към руските шпиони, оповестява CNN. Зад офанзивата евентуално стои хакерска група, известна с името " Турла ". 

Според проверяващи, хакерите са го употребявали от години, с цел да откраднат сензитивна информация от минимум 50 страни, включително държавни управления на НАТО.

Това изглежда е сериозен удар върху съветското вътрешно разузнаване. 

За ФСБсе твърди, че е употребило комплицирания хакерски инструмент, с цел да проникне в американските и западните дипломатически и военни организации в продължение на съвсем две десетилетия.

Това е най-новият ход на Министерството на правосъдието за по-агресивно ориентиране към задгранични шпионски и незаконни групи благодарение на особено основани принадлежности на ФБР.

ФБР употребява правосъдна заповед в понеделник, с цел да прекъсне достъпа на руснаците до мрежата компютри в Съединени американски щати, които хакерите са употребявали, с цел да трансферират открадната информация по света и назад в Русия.

Ще бъде мъчно за ФСБ да употребява инструмента дейно още веднъж, каза почитан чиновник на ФБР пред кореспонденти във вторник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР